Robòtica educativa: BEE-BOTS

Aquesta entrada està relacionada amb l’anterior del pensament computacional i el llenguatge de programació, perquè gràcies això sorgeix el concepte de robòtica educativa que és un sistema d’ensenyament interdisciplinari que potència el desenvolupament d’habilitats i competències en els alumnes, fent que els més petits aprenguin d’una forma significativa, creativa i divertida.

BEE BOT SIN FONDO.png

El CEIP Antonio Machado treballa això a través d’un projecte anomenat “Robótica y mucho más…”, on els alumnes han de resoldre petits reptes d’aprenentatge diaris mitjançant l’ús de la robòtica i la programació, amb la finalitat de “no aprendre robòtica sinó aprendre amb robòtica”.

A infantil, han creat un racó de Bee-Bots per treballar diferents activitats en funció de la temàtica proposada (lectoescriptura, lògica-matemàtica, coneixement del medi, identitat i autonomia personal, i expressió plàstica), però inicialment van realitzar activitats prèvies per familiaritzar als alumnes amb aquest recurs educatiu i el seu funcionament. Abans d’utilitzar les Bee-Bots, els infants van practicar amb unes targetes per aprendre a crear una seqüència de programació amb aquests botons (avançar, retrocedir, girar…). Aprenent també la dinàmica per esborrar una seqüència i reiniciar una de nova. A més, tenint en compte que aquest robot avança 15 cm amb cada moviment, van crear quadrats de 15×15 cm i làmines de 8 quadrats d’una mida total de 60×60 cm.

6e418c9f-35e3-4956-83b8-65645f54614a.png

05d7f1_684f8b3cbebb4b9ba75df1ab4823a604Referent a la temàtica del meu blog, una de les activitats que han fet i que està relacionada, és la de lectura comprensiva, on els nens i nenes han de programar la Bee-Bot per recórrer les escenes del conte i així, demostrar la seva comprensió lectora. Per saber més informació sobre les activitats, visiteu el Wix d’aquesta escola: http://olmedarein7.wix.com/roboticainfantil.

Altrament, cal saber que existeixen altres models de robots, que es programen d’una manera semblant, com Blue-Bot i Pro-Bot.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s