Interfície per educació infantil: Projecte Ninus

Aquest vídeo presenta a Ninus, un projecte educatiu per a l’educació infantil que combina la tecnologia i el joc mitjançant reptes relacionats amb les àrees curriculars (descoberta d’un mateix i dels altres, descoberta de l’entorn, i comunicació i llenguatges), que es desenvolupen sobre diferents suports digitals i tradicionals, barrejant el món digital amb el real. 

El més innovador és Ninus box, una plataforma interactiva que incorpora continguts digitals sobre el terra i que detecta els moviments, gestos i veu d’un o diversos infants quan entren a la projecció. Així Ninus és ideal per gaudir amb activitats interactives dissenyades per assolir un aprenentatge significatiu, on la interacció natural i la immersió, són elements claus.

Ninus està dividit en:

  • Contes, que són activitats interactives guiades per personatges, organitzades en unitats de programació i en diversos idiomes. Així mateix, aquests continguts estan fonamentats en teories educatives com les Intel·ligències múltiples de Gardner, o la Taxonomia d’objectius d’aprenentatge de Bloom.
  • Eines, que són activitats específiques que permeten als mestres personalitzar continguts amb els seus propis recursos.
  • Comunitats, que permeten als mestres crear les seves pròpies activitats (Scratch) i compartir-les.

Per tant, Ninus és un recurs tecnològic molt útil per a les escoles, perquè aquesta manera màgica d’assolir coneixements fa que la seva experiència sigui més vivencial, millorant la seva atenció, motivació i aprenentatge.

Espero que aquesta entrada us motivi a provar, a les escoles, nous recursos tecnològics com aquest. Per obtenir més informació sobre Ninus a educació, visiteu la pàgina web: http://ninusuniverse.com/edu .

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s